Designed for: Boot camp | Designed by: Cotrau Darius ​ | Date: 11.02.2020

Key Partners

Fortiu Dacian -contabil

Eles Ioan-îngrijitor animale

Tripon David-cel ce se ocupa cu clientii

Furnizorii-Ferma Buna

Key Activities

  • Firma noastră comercializează ouă de prepeliţă. Faţă de oul de găină, cel de prepeliţă conţine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 15 ori mai multă vitamina B2 şi de 6 ori mai multă vitamina B1. Datorită proprietăţilor nutritive pe care le conţine este numit şi Medicament natural.

Key Resources

  1. În acest moment firma deţine 50 de prepeliţe din care 45 de femele şi 5 masculi. Cu o medie de 36 de ouă pe zi , într-o lună firma ar avea 1080 de ouă (36 ouă x 30 zile=1080 de ouă). Dacă sunt valorificate toate ouăle (1080) la preţul de 0,4 lei/bucata rezultă un venit lunar de 432 de lei. Pentru a sporii producţia firma achiziţionează furaje pentru prepeliţă de înaltă calitate şi le asigură un climat propice care favorizează procesul de ouare.

Value Proposition

Profilul clientului ideal al afacerii noastre este:un om cu probleme de sănătate(cu colesterol, cu piatră la rinichi, cu TBC, femeilor însărcinate, oameni care au suferit o intervenţie chirurgicală, oamenilor care au foarte mult de lucru); un sportiv de performanţă; vârstnicilor;copiilor; oameni care doresc să mănânce un ou proaspăt şi sănătos care ajută la imunitate.

Customer Relationships

Principalul obiectiv al firmei este să satisfacă cerinţele clienţilor. Obiectivul calitativ al firmei este ca într-un an să-şi facă o imagine de firmă profesionistă şi să devină brand-ul numarul unu din Bihor. În acest moment firma deţine 50 de prepeliţe(45 de prepeliţe şi 5 masculi) şi dorim să achiziţionăm în lunile ce urmează prepeliţe, în funcţie de cererea de oua.

Channels

Firma noastră comercializează ouă de prepeliţă şi prepeliţe vii. Oul de prepeliţă se vinde cu 0,4 lei/bucata şi prepeliţe vii în funcţie de vârstă şi sexul păsării. Pentru a ne asigura că ouăle şi prepeliţele ajung în cea mai bună stare la cumparător, membrii firmei distribuie ouăle şi prepeliţele indiferent de cantitatea comandată fără niciun cost suplimentar pentru cumpărător. Fiind la început de drum onorăm comenzile cu proptitudine şi clienţilor fideli le acordăm anumite beneficii: reduceri de preţ, un cofrag cadou, promoţii de sărbători.

Customer Segments

Ideea noastră este în competiţie indirectă cu persoanele fizice autorizate din Salonta care vând ouă de găină. În urma cercetărilor făcute de firma noastră am constatat că locuitorii din Salonta sunt neinformaţi cu privire la oul de prepeliţă şi am început imediat să facem toate demersurile necesare pentru a informa populaţia cât mai bine cu privire la acest ou. Avantajele principale ale firmei noastre faţă de competiţia identificată sunt: proprietăţile benefice ale acestui ou, percepţia şi interesul din ce în ce mai mare al populaţiei cu privire la acest ou, distribuirea ouălor la client indiferent de numărul ouălor comandate.

Cost Structure

Costul pentru producţia bunurilor
Achiziţia prepeliţelor 50 şi cuşca- 350 ron
furaje- 456 ron
Autorizaţie de producător -80 ron
Subtotalul costurilor pentru producţia bunurilor -886ron

Cheltuielile de funcţionare

Salarii şi personal 2000 ron
Birou şi echipamente + 300 ron
Marketing şi vânzări + 100 ron
Administrativ + 250 ron
Altele + 100
Subtotalul cheltuielilor de funcţionare = 2730 ron

Revenue Streams

Vânzarea de ouă 4320 ron
Vânzarea prepeliţelor 450 ron
Subtotalul câştigurilor 4770 ron

Profit net-2730ron

Finished?

Finished