Key Partners
• Cotrău Darius – furnizor de stoloni
• Budurean Nicusor – marketing
• Iova ioana – manager
• Lezau Ana – contabilă
• Popovici Mihai – distribuție
• Vlad Andrea , Tenciu Cristina, Gălășel Alex
Key Activities
Echipa noastră cultivă şi comercializează căpşuni din soiul San Andreas
Descrierea pieței (a clienților)
Piaţa de desfacere este reprezentată de către oraşul Salonta şi comune învecinate cu acesta, cofetării, magazine locale şi piaţa oraşului.
Key Resources
Noi am ales să cultivăm soiul San Andreas deoarece este considerată o căpşună de calitate superioară ca aromă și textură.
În acest moment avem la dispoziţie 1,5 ari de pământ în care am plantat stolonii de căpşuni. Producţia estimată de căpşuni este de 200 kg.
Value Proposition
Principalii factori de succes ai echipei noastre sunt:seriozitatea, multă muncă, dedicaţia, munca în echipă şi responsabilitatea.Cel mai mare risc la care sunt expuse fructele îl reprezintă condiţiile meteorologice,deoarece ele sunt sensibile la oidium(este o boală sub formă se ciuperci parazite care atacă organele verzi ale planelor:rădăcina,tulpină şi frunzele) în interiorul tunelului planta are nevoie de o aerisire constanta,necesita protecţia împotriva îngheţului şi este sensibil la deficienţele de calciu din sol.
Plan de acțiune și milestones
În acest moment avem la dispoziţie 1,5 ari de pământ în care am plantat stolonii de căpşuni. În viitor dorim să ne extindem şi să distribuim căpşuni în cât mai multe zone din Bihor.
Locația și nevoile de bază pentru începutul afacerii: anumite facilități, echipamente de producție, amenajări ale spațiului
Pământul se află la ferma şcolii situată în localitatea Salonta.Acest pământ este pus la dispoziţia noastră de către conducerea şcolii fără costuri.De asemenea materialele(sapă, găleti, stropitoare)de care avem nevoie pentru a planta şi întreţine cultura de căpşuni sunt oferite tot de ferma şcolii.Plantaţia va fi îngrijită şi supravegheată de membrii echipei pe toată perioada necesară.
Customer Relationships
Cercetări de piață, sondaje printre potențialii clienți, rezultate ale pilotării
În urma unui studiu de piață pe care l-am făcut în Salonta și în împrejurimile orașului, am constatat că majoritatea oamenilor din Salonta și din împrejurimi sunt dispuși să plătească un preț mai mare pentru un produs cu o calitate nutritivă ridicată.
Channels
Am promovat această idee prin: afișe, pliante, flyere. Pentru a menține comunicarea în permanență cu clienții am creat o pagină de facebook(Căpşunica Sănătoasă).
Customer Segments
Produsul nostru se adresează tuturor consumatorilor, adică persoanele interesate de o alimentaţie sănătoasă,indiferent de sex, vârstă, ocupaţie. Momentan ne vom axa pe consumatorii din oraşul Salonta şi zonele învecinate.
P6rofilul clientului ideal
Clienţii noştri ideali sunt consumatori de fructe, indiferent de vârstă.
Cost Structure
Sperăm să avem un profit de 2200 de lei în primul an de existenţă al firmei. Suma necesară pentru începerea acestei afaceri a fost de 209 lei (stoloni căpşuni, ambalaje şi certificat producător), iar după calculele noastre această investiţie o să o recuperăm în 6 luni.
B. Costul pentru producția bunurilor RON
Materii prime + 150RON
Materiale(ambalaj) +109 RON
Certificat producător +50 RON
Subtotalul costurilor pentru producția bunurilor = 209RON
Profitul operațional brut (A.-B.) 1991RON
C. Cheltuielile de funcționare RON
Salarii și personal + 600RON
Birou și echipamente +50 RON
Marketing și vânzări + 80RON
Administrativ +100 RON
Altele +60 RON
Rambursarea creditului inițial +0 RON
Subtotalul cheltuielilor de funcționare = RON
Revenue Streams
A. Venituri Anul 1
RON RON
Vânzare căpşuni proaspete +2200 RON +4200 RON
+ RON + RON
+ RON + RON
Subtotalul veniturilor =2200 RON =4800 RON
Finished?